صفحه اصلی / اخبار / سخنرانی علمی فرصت های شغلی در اینترنت اشیاء به همت انجمن علمی مهندسی کامپیوتر برگزار شد

انجمن علمی مهندسی کامپیوتر سخنرانی علمی با موضوع فرصت های شغلی در اینترنت اشیاء را با حضور دانشجویان فنی و مهندسی برگزار کرد. در این جلسه که با سخنرانی دکتر علی شهیدی نژاد انجام شد به معرفی اینترنت اشیاء IOT (Internet of Things) و فرصت های شغلی مرتبط با کلیه رشته های مهندسی پرداخته شد. همچنین ایشان به کاربردهای اینترنت اشیاء در زمینه های مختلف همچون سلامت الکترونیکی، شهر هوشمند، خانه هوشمند، امنیت شهری، خدمات حمل و نقل، مدیریت هوشمند انرژی از جمله برق و تدارکات هوشمند اشاره کردند.

دکتر شهیدی نژاد در ادامه به معرفی چندین اختراع جهانی در زمینه کاربرد اینترنت اشیاء در ساخت خانه هوشمند پرداختند. از جمله: چنگال هوشمند با نام تجاری HAPIfork، دستگاه آبپاش هوشمند  با نام تجاریLono ، ظرف تخم مرغ هوشمند Egg Minder، سیستم روشنایی هوشمند، سیستم پرورش گیاه هیدروپونیک. همچنین ایشان اختراع دستبند الکترونیکی برای زندانیان توسط ایرانیان را توضیح دادند.

مهمترین مهارت های لازم برای فعالیت در زمینه اینترنت اشیاء به بیان سخنران جلسه عبارتند از: طراحی مدار، برنامه نویسی میکروکنترلر، شبکه، مهندسی امنیت، تحلیل داده های کلان، Node.js، یادگیری ماشین، زیربنای امنیتی، مهندسی الکترونیک، طراحی موبایل، کار با GPS، طراحی UI/UX و محاسبات ابری. در پایان جلسه دکتر شهیدی نژاد پاسخگوی سوالات دانشجویان بودند.